|
.:: Forum :.. Osoby zamieszczające wypowiedzi na Forum rozpowszechniają swoje wypowiedzi na własną odpowiedzialność. Każdy wyrażający swoje opinie na Forum ponosi odpowiedzialność za wszelkie roszczenia osób trzecich z tytułu naruszenia praw tych osób.
|
Przesunięty przez: rj Wto Lut 05, 2013 9:31 pm |
Izba Skarbowa dla Ziemi Radomskiej |
Autor |
Wiadomość |
maximus
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 9:22 pm Izba Skarbowa dla Ziemi Radomskiej
|
|
|
Wiem, że to nie o inwestycji, ale o ważnym temacie. Jakiś czas temu całkiem niedawno została zlikwidowana IZBA SKARBOWA w Radomiu. Były niby protesty ale jak zwykle nic nie dały. Izba Skarbowa z Kielc przejęła funkcje radomskiej. Kilka dni temu pojawił się artykuł
http://podatki.onet.pl/re...4,1,prasa-detal
Jest to kolejny krok reorganizacji urzędów. Czy w takim razie możemy się spodziewać, że radomskie urzędy będą miały dyrektora w Kielcach?
"Gratuluję" nam wszystkim kolejnej utraty miejsc pracy w regionie a w szczególności posłom i innym politykom wybranym z naszego regionu. Ciekawe czy wiedzieli o takich planach reorganizacji? A jeśli nie wiedzieli to tym gorzej, bo to znaczy, że wogóle nic nie robią.
Przy okazji czy ktoś ma dokładne dane o bezrobotnych w Radomiu i powiecie? Te które są na stronie PUP są zbyt skąpe. Chodzi mi o zawód bezrobotnych i wykształcenie (kierunki a nie tylko czy wyższe, czy średnie). |
Ostatnio zmieniony przez rj Wto Lut 05, 2013 9:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
redoxygene
Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 9:27 pm Re: IZBA SKARBOWA
|
|
|
Nie będziemy mieć nic w Kielcach, tylko zwyczajnie zamiast 2 urzędów miejskich będzie jeden. Sama istota wg mnie jak najbardziej słuszna, bo dzięki takiej zmianie dyrektor generalny, jeśli oczywiście decyzje nie będą polityczne, będzie miał pełny obraz wydajności i kosztów urzędów, a te będą niższe poza dużymi miastami, co powinno powodować zwiększenie roli mniejszych miast w siatce urzędów. |
|
|
|
 |
maximus
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 9:52 pm
|
|
|
No jakoś mnie to nie przekonuje , cytuję "Każda izba skarbowa ze wszystkimi podlegającymi jej urzędami skarbowymi ma być jedną jednostką budżetową z jednym dyrektorem."
A trzeci urząd czym będzie, gdzie będzie, jaki będzie? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|